Zsa Zsa Zsu

Emoties op 1,5 meter?

Een bruiloft staat garant voor een enorme rollercoaster aan emoties, en echt niet alleen bij het bruidspaar zelf. Voor de ouders is het een enorme beleving en emotionele gebeurtenis. Wat denk je van je vader die zijn dochter weggeeft? Natuurlijk is het symbolisch, maar je vader heeft tegen deze dag opgekeken sinds hij je voor het eerst in zijn armen had. En vandaag krijg je een andere achternaam dan de zijne.
En niet te vergeten de ‘mother of the bride’, zij is net zo intens bezig met je bruiloft als jijzelf. Zij is degene die het meest in de spotlight staat, buiten het bruidspaar zelf natuurlijk.

Winnaar bruidsfotoaward 2019, categorie ‘Emotie’
https://metlichtgeschreven.nl/

Op een bruiloft vloeien tranen, van geluk en van liefde. Met de maatregelen van nu moeten die allemaal op minimaal 1,5 meter afstand blijven. En je mag maar maximaal met 30 personen bij elkaar zijn (inclusief bruidspaar en ambtenaar!) Hopelijk mag dit vanaf 1 juli worden opgeschaald naar 100 personen, maar de afstand zal een maatregel blijven.

Er zijn prachtige en creatieve manieren om aan deze maatregelen te kunnen voldoen, zodat je toch je bruiloft kunt laten doorgaan op de dag die jullie willen en waar je al zo lang naartoe leeft. Deze datum hebben jullie niet voor niets gekozen en alles is er al voor geregeld. Ga er dus voor! Het levert op z’n minst al prachtige verhalen op voor al je toekomstige jubilea.

Een indrukwekkende manier om je bruiloft toch heel speciaal te maken, terwijl je de feestelijkheden met gasten uitstelt, is een styled fotoshoot. Het officiële deel van de dag kun je door laten gaan op jullie datum en met de foto’s van deze shoot kun je in het najaar of volgend jaar op een heel creatieve manier het ceremonieel met al je gasten herbeleven. Kun je je trouwjurk ook gewoon nog een keer aan!

Andere opties om rekening met de maatregelen te houden zijn kleine tafeltjes of slechts 2 stoelen bij elkaar te zetten en minimaal 1,5 meter verder weer 2 stoelen. Hierbij moet je natuurlijk wel rekening houden met je gasten dat zij tot hetzelfde huishouden behoren. Zo creëer je een romantische sfeer, doordat ieder setje een eigen intiem plekje heeft.

Voor de grapjas-bruidsparen onder ons; een sjoelbak is 2 meter lang, op een komische wijze kunnen je gasten een cadeautje, bloemetje of envelop naar jullie toe schuiven. Jullie kunnen dan een stuk taart terugschuiven, te hard of niet 😉

Mocht je nou veel ooms, tantes en andere enigszins verplichte gasten hebben met een slechte adem, smerige persoonlijke hygiëne, prikkelende baarden en grijpgrage handjes, grijp dan je kans en trouw nu!!
“Sorry, we moeten écht 1,5 meter afstand houden.”

Ik snap heel goed dat jullie dit vooraf echt niet verwacht hadden. Laten we wel wezen, als iemand hiermee rekening had gehouden, hadden we die voor gek laten verklaren! En dit is echt een heel vervelende en bizarre situatie als je bezig bent met je bruiloft. Maar het is helaas wel de werkelijkheid en gezondheid gaat boven alles.
Als je graag je bruiloft door wilt laten gaan en je zoekt nog creatieve oplossingen voor bepaalde situaties, kun je altijd (geheel vrijblijvend) contact opnemen.

Let op: Houd er rekening mee dat de 1,5 meter maatregel voorlopig nog wel van kracht zal zijn. Er zijn geen garanties dat die in het najaar versoepeld zijn.