Zsa Zsa Zsu

Regen op je trouwdag

Drama of artistieke buitenkans?

Vanaf ongeveer 3 maanden voor De Grote Dag zit je al minimaal 3 keer per dag buienradar, weeronline en andere weersvoorspellingen te bestuderen. Vanaf 2 maanden gaan er dagelijks ook nog 20 schietgebedjes naar de oppergoden, moeder natuur en Piet Paulusma, raadpleeg je de almanak en google je de weersomstandigheden op jullie datum van de afgelopen 20 jaar. Helaas, het enige waar je 0,0 invloed op hebt, is het weer.

Sommige bruidsparen kiezen voor een voor hen symbolische dag of willen graag een mooie datum (bijv, 10-10-20 of 12-02-2021). Maar ook als je datum nog niet vast staat, is het raadzaam om naar de statistieken te kijken. Je kunt kiezen voor de maand met de meeste zonuren, de minste neerslag of de beste temperaturen.

Allemaal leuk en aardig, maar in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie op de door jullie gewenste weersomstandigheden. Zeker met de huidige klimaatontwikkelingen is er geen pijl meer te trekken op de voorspellingen en ‘normale waarden’. Ineens volledig klimaatneutraal leven en al je afval recyclen zal waarschijnlijk niet voldoende zijn om dit tij te keren (maar het kan sowieso geen kwaad, een beter milieu begint bij jezelf 😉 )  dus is het verstandig om rekening te houden met ongunstige weersomstandigheden.

1. Wat voor locatie je ook kiest, zorg dat er altijd een geschikte ruimte binnen is, waar je ook terecht kunt als het slecht weer is.

2. Ga niet stressen over voorspellingen! Ongeveer 1 week van tevoren kun je knopen doorhakken met betrekking tot de weersvoorspellingen en laat al het geregel dan over aan je weddingplanner!

3. Zorg dat je ook een geschikte plek binnen hebt, waar je mooie foto’s kunt maken.

4. Houd in je tijdsplanning rekening met touch-ups van make-up en opfrismomenten. Of dat nu veroorzaakt wordt door regen of zweet, even kunnen opfrissen is altijd heel prettig.

5. Geen stress als het toch regent of hard gaat waaien. Dit levert met een fotograaf die daarmee om kan gaan, ge-wel-di-ge foto’s op! Foto’s van oma als Marilyn Monroe of oom Henk die achter z’n toupet aanrent zijn goud waard.