Zsa Zsa Zsu

Waarom een weddingplanner?

Gefeliciteerd: jullie gaan trouwen!!

Natuurlijk ben je of heb je je partner op de meest romantische manier ten huwelijk gevraagd. Misschien was het heel onverwacht of juist niet, maar als je dit artikel leest, zal die bruiloft er ongetwijfeld van komen. Na de Vraag der Vragen volgen nog 1000 keer meer vragen; wanneer gaan we trouwen, waar gaan we trouwen, hoe gaan we dat allemaal regelen en nog veel en veel meer.

Daarom is het handig om contact op te nemen met een weddingplanner!

1.       Voor de gezelligheid

Hoe heerlijk is het om met een lekkere cappuccino eindeloos te kunnen kletsen, brainstormen en ideeën uit te wisselen over je bruiloft. Met een weddingplanner kun je tot in de kleinste puntjes bespreken wat je wilt, want laten we eerlijk zijn, je partner haakt meestal na 3 zinnen alweer af 😉

2.     Om te besparen op tijd

Inside information! Een weddingplanner kan al heel snel een eerste selectie maken uit het enorme aanbod dat er is, waardoor je niet oneindig hoeft te zoeken naar wat het best bij jullie past. Met de juiste inschatting van wat bij jullie past, kan zij het aantal opties tot een overzichtelijk geheel verwerken. Dit voorkomt dat je door de bomen het bos niet meer ziet en jullie mooiste dag ook écht jullie mooiste dag wordt. Daarnaast kun je uit handen geven waar je zelf geen tijd (of zin) in hebt. Heerlijk delegeren.

3.     Om te besparen op geld

Een bruiloft kost nou eenmaal geld, daar is helaas weinig aan te veranderen. Een weddingplanner weet echter wel of een leverancier een redelijk bedrag vraagt of dat er ‘per ongeluk’ ergens een 0 teveel achter is gezet. Zij kan helpen in de onderhandelingen en draagt alternatieven aan op het moment dat bepaalde wensen buiten het budget vallen. Daarnaast doorziet ze de addertjes onder het gras en kan nare (lees: dure) verrassingen achteraf voorkomen.

4.     Ter voorkoming van stress

Goede afspraken en duidelijkheid naar de verschillende leveranciers is heel belangrijk. Een weddingplanner kan je helpen om vergissingen te voorkomen en moeilijkheden op te lossen. Daarnaast kun je met een gerust hart de dagen voor je bruiloft ontspannen, in plaats van allerlei dingen verzinnen die mis kunnen gaan. Je weddingplanner lost hoe dan ook alles voor jullie op.

5.     Zodat je overzicht houdt

Een bruiloft heeft tijd nodig om georganiseerd te worden en alles geregeld te krijgen. In die tussentijd is het natuurlijk geweldig om je te laten inspireren (let op: inspireren, niet leiden) door bijvoorbeeld pinterest en allerlei andere prachtige plaatjes. Om te voorkomen dat je bruiloft een allegaartje wordt van leuke pins, is het handig dat een neutraal persoon zorgt dat alles nog wel bij elkaar past. Heel handig voor de impulsieve bruidjes onder ons 😉

6.     Omdat je budget niet alleen een leuk vooraf bedacht bedrag was

Vooraf heb je natuurlijk een bepaald bedrag in gedachten dat je maximaal aan je bruiloft wilt uitgeven. Je weddingplanner kan aangeven of dit realistisch is met het beeld dat je hebt van jullie dag en of het in jullie financiële situatie past.

Daarnaast kan ze gaandeweg een beetje schuiven op het moment dat bepaalde items (lees: waarschijnlijk je jurk!) duurder zijn dan vooraf gereserveerd.

7.      Het kan een hoop ellende voorkomen

Een weddingplanner houdt rekening met onverwachte situaties en hoe deze opgelost kunnen worden. Daarnaast helpt ze je na te denken over dingen die anders zouden kunnen lopen dan vooraf gedacht, zoals het weer. Ook heel handig voor het geval dat je oom weer iets te veel gedronken heeft en ruzie gaat zoeken met de voetbalvrienden van je partner.

8.     Voor het bemiddelen bij meningsverschillen met je partner

In iedere relatie komen meningsverschillen voor, zeker als het om zulke persoonlijke en belangrijke momenten als een bruiloft gaat. Meestal komen jullie er zelf wel uit, maar soms kan een neutraal persoon vers licht op de zaak werpen. Of de gulden middenweg verlichten 😉

9.     Zodat je bruiloft méér wordt dan je vooraf hebt durven dromen

Zelf kun je de meest fantastische decoraties, stijlen en planningen verzinnen, een professional weet altijd nét iets meer, heeft een groter netwerk en kan makkelijker aan items komen. Ofwel; je weddingplanner kan net dat beetje méér maken van jouw ideeën.

10.  Omdat je net zoveel uit handen kunt geven als je wilt

De leuke dingen wil iedereen wel doen, als je er voldoende tijd voor hebt. Maar het is wel handig als iemand de contracten secuur door kan nemen en weet waarop gelet moet worden. Of het uitzoeken van een enorm aanbod en daar een eerste selectie in maken. Of die vervelende tante uitleggen waarom ze geen zelfgeschreven lied mag zingen tijdens de ceremonie.

11.    Zodat ál je gasten optimaal kunnen genieten

Met een professionele ceremoniemeester hoeft geen van je gasten met een draaiboek rond te rennen, op tijd de catering waarschuwen dat de taart moet worden klaargezet of tellen of er wel voldoende stoelen bij het diner zijn neergezet. Al je vrienden en familieleden kunnen optimaal genieten van de grote dag, net als jullie!

12.  Voor de originele ideeën

Om je grote dag meer te laten worden dan jullie vooraf durfden te dromen! Zo wordt jullie bruiloft de meest onvergetelijke dag ooit.