Zsa Zsa Zsu

Houdt Corona jouw trouwjurk in de kast?

Natuurlijk is de gezondheid van je familie en vrienden veel belangrijker, maar het verzetten van je bruiloft heeft verstrekkende gevolgen. Door alle Coronamaatregelen is dit een worst-case-scenario waar je bij je verloving echt geen rekening mee hebt gehouden. Dus hoe moet je dit dan gaan oplossen?

In eerste instantie mag je hierom huilen, schreeuwen, schelden, schoppen (let op dat je niemand bezeert, ook jezelf niet) en dingen kapot gooien. Want dit is zo ongeveer het ergste dat je kan overkomen en dat je vooraf nooit had kunnen voorspellen. Dus laat deze emoties de vrije loop, krop ze niet op en praat erover met je partner, familie en/ of vrienden.

Dan haal je diep adem en zul je keuzes moeten gaan maken.

  1. Hoe belangrijk is jullie datum? Is dit heel belangrijk, dan kun je ervoor kiezen om het burgelijk huwelijk te voltrekken en de overige festiviteiten later te plannen. Volgens de maatregelen die bepaald zijn op 31 maart kunnen huwelijksvoltrekkingen doorgaan als er maximaal 30 personen (let op: niet gásten) bij elkaar zijn en er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden.
  2. Neem contact op met je leveranciers en bespreek de mogelijkheden met hen. Bedenk van tevoren naar wanneer je de bruiloft wilt verzetten, bijvoorbeeld dezelfde datum volgend jaar (let op, dan wordt het dus wel een dag later in de week, vrijdag 10 april 2020 wordt zaterdag 10 april 2021) of naar het najaar.
  3. Houdt er rekening mee dat niet ál je leveranciers nog beschikbaar zijn op je nieuwe datum. Je kunt er dus over nadenken om ze allemaal een paar data voor te leggen, zodat je favoriete fotograaf, locatie en band nog steeds jullie bruiloft compleet kunnen maken.
  4. Stel al je gasten op de hoogte van het uitstel en de nieuwe datum!
  5. Mocht een van je leveranciers op je nieuwe datum niet kunnen, bespreek de eventuele gevolgen van annuleren. Iedereen zal het erover eens zijn dat dit buitengewone omstandigheden zijn, maar zorg dat alles zwart op wit bevestigd wordt.
    Denk hierbij ook aan je huwelijksreis! Kijk goed naar je annuleringsverzekering of de algemene voorwaarden van je boekingen. Mocht je hier tegen problemen aanlopen of wil je hulp bij besprekingen, neem dan contact op met een professional (zoals Love&Berries)
  6. Houd je budget in het oog! Ondanks dat je nu waarschijnlijk langer de tijd hebt om te sparen, zullen er ongetwijfeld onvoorziene kosten gemaakt moeten worden.
  7. Ga niet fulltime bingewatchen en snacken uit verveling. Die trouwjurk is al helemaal afgestemd op jouw figuur, dus stay in shape!
  8. Zorg ervoor dat je je originele trouwdatum niet ongemerkt voorbij laat gaan en maak er iets speciaals van. Tijdens jullie 10, 15, 20, 25, 30 (etc etc, je begrijpt me wel) jarige jubileum zijn dit bijzondere verhalen om te delen.

Het RIVM heeft deze maatregelen niet voor niets opgesteld en laten we deze dus in acht nemen. Je bruiloft is een van de belangrijkste dagen van je leven, maar je eigen gezondheid, die van je aanstaande echtgenoot en die van je familie en vrienden zijn toch echt belangrijker.

En hoe beter iedereen zich aan de maatregelen houdt, des te sneller is deze crisissituatie onder controle en zal jullie bruiloft kunnen doorgaan zoals jullie dat willen.